Standaard koppelvlakken KING

De afgelopen jaren heeft KING verschillende koppelvlakken vastgesteld. Roxit conformeerde zich aan verschillende ervan en heeft een aantal inmiddels ingebouwd in zijn producten. Na het implementeren van de standaarden werden ze door gemeenten en de deelnemende leveranciers beproefd in de praktijk. Hiermee zijn de randvoorwaarden ingevuld voor succesvolle en snelle implementatie van de koppelvlakken en zijn de baten helder geworden.

Uitgevoerde koppelvlakken Roxit

Roxit en KING hebben verschillende afspraken over het ontwikkelen van standaarden. De eerste is ‘Documentcreatie’ in ons zaaksysteem IZIS. De standaard 'Zaak- en Documentservices' is de tweede standaard waarmee Roxit haar afspraken nakomt.  Met het compliant zijn laten wij aan KING en onze (toekomstige) klanten zien dat Roxit zeer serieus bezig is met de ondersteuning van de standaarden. De hierbij horende testrapporten zijn gepubliceerd in de Softwarecatalogus van KING. 

Daarnaast doet Roxit actief mee in King-werkgroepen die nieuwe koppelvlakken of nieuwe versies van bestaande standaards ontwikkelen. Voor 2016 wordt een nieuwe versie verwacht van de standaarden Documentcreatie en Zaak- en documentservices. Daarnaast wordt het nieuwe koppelvlak RSGB-bevraging verwacht. Roxit probeert in deze werkgroepen de ervaringen met de koppelvlakken en de wensen van klanten te verwerken.

De belangstelling voor met name de standaarden Documentcreatie en Zaak- en documentservices is zeer groot en Roxit heeft deze koppeling inmiddels bij een aantal klanten in productie of test. Beide koppelvlakken functioneren in combinaties met verschillende leveranciers.

Wat levert het conformeren aan standaarden voor gemeenten op?

Door alleen nog gebruik te maken van gestandaardiseerde- en compliant producten krijgen gemeenten meer zekerheid dat de geleverde applicatie voldoet aan de standaard en beter gegevens kan uitwisselen met andere (standaard) applicaties. Daarmee wordt niet alleen de betrouwbaarheid van het gemeentelijk applicatielandschap structureel verbeterd, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen in onderhoud en exploitatie worden gerealiseerd.

Meer lezen over KING en de standaarden? Klik even door naar KING:

http://www.gemmaonline.nl/index.php/Overzicht_Koppelvlakstandaarden

 

Delen op:
Facebook Tweet LinkedIn Google+
Terug naar boven
Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.