Rx.Open

Dé procesapplicatie voor het openbaar maken van al uw overheidsinformatie

De Wet open overheid (Woo) is inmiddels van kracht. Onze oplossing Rx.Open helpt u bij het op orde brengen van uw informatiehuishouding en garandeert u een efficiënte afhandeling van het Woo-proces. En stelt u in staat om ook écht de transparante overheid te zijn, waar de samenleving om vraagt. Met Rx.Open nemen wij u veel werk uit handen. Het is een gemeentebrede oplossing voor zowel het passief als actief openbaar maken van overheidsinformatie. U voert regie over uw eigen Woo-ambities. In afwachting van de beschikbaarheid van de opvolger van PLOOI kunt u met Rx.Open nu al aan de slag met het Rx.Open Woo-zoekportaal. Rx.Open sluit aan op de principes van Common Ground. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rij.  

Uw voordeel

Ondersteunt gemeentebreed

​​​​​​​​​​​​​​Rx.Open is een gemeentebrede Woo-toepassing ter ondersteuning van het passieve en actieve publicatieproces. Op dit moment ondersteunt het de Verzoeken en de VTH-publicaties. Ook het via Rx.Open openbaar maken van informatie uit systemen van derden is mogelijk. Het ondersteunen van overige categorieën gebeurt op het moment dat het een verplichting is.          

Makkelijk in gebruik 

Rx.Open automatiseert waar het kan voor zowel de Verzoeken als het openbaar maken vanuit de (vak)applicaties. Uw medewerkers gaan mee in de 'flow' bij het openbaar maken van informatie en ervaren geen extra werklast. Rx.Open werkt makkelijk!     

Bespaart tijd en geld

Rx.Open werkt effectief. De meerwaarde voor een gemiddelde gemeente is een besparing in tijd van minimaal 1.250 uur (150 dagen) per jaar en in virtuele euro's 50.000,00 per jaar. Met als uitgangspunt op dit moment dat 80% van de Woo-publicaties (actief en passief) uit het fysiek domein komen. Een besparing tot wel een manjaar aan werk per jaar. En een prognose gebaseerd alleen nog maar op het VTH-domein en de Verzoeken. Daar komen besparingen voor de andere 9 categorieën nog bij.

Keten​​​​​​​

Uniek: ondersteunt volledige keten 

Rx.Open ondersteunt de volledige levenscyclus van Woo-verzoeken en Woo-publicaties: van intake naar openbaar maken, naar archivering en vernietiging. Dat maakt Rx.Open uniek. 

Common Ground Proof 

Rx.Open is compliant met Common Ground en volledig nieuw ontwikkeld op basis van de Common-Ground-principes. Via haar ZGW-API kunnen ook applicaties van derden zoals zaaksystemen en bestuurlijke besluitvorming soepel worden geïntegreerd.  

Uitgebreide redactieomgeving 

Rx.Open heeft een uitgebreide redactieomgeving die uw Woo-coördinator ondersteunt met;  

  1. Dossiervorming,   

  1. Metadatatering, deels geautomatiseerd,  

  1. Documentcreatie,  

  1. Anonimiseren met tools van derden,  

  1. Zoeken, vinden en verzamelen,  

  1. Procesbewaking, 

  1. Inzicht en overzicht inclusief dashboard en rapportages  

  1. Publicaties naar het Rx.Open Woo-portaal en/of de opvolger van PLOOI  

  1. Archiveren en/of vernietigen.  

Transparante overheid

Woo-zoekportaal en PLOOI

Rx.Open is voorzien van een eigen Woo-zoekportaal voor het openbaar maken van uw overheidsinformatie. Daarmee houdt u zelf regie over uw eigen ambities en bent u minder afhankelijk van de ontwikkelingen van de landelijke overheid, namelijk het beschikbaar komen van de opvolger van PLOOI. Vanzelfsprekend blijven we deze recente ontwikkeling volgen en indien van belang spelen we daarop in. 

Uw informatiehuishouding op orde

Rx.Open wordt als een SAAS-oplossing vanuit het Visma Roxit Fundament geleverd. Hierdoor lift u maximaal mee op de voordelen van deze basisvoorziening. Door slimme dossiervorming en informatie Common Ground Proof op te slaan en te beheren, heeft u de data op één plaats: één bron, één waarheid.​​​​​​​
 

Koppeling vakapplicaties Rx.Mission en Rx.Base

Rx.Open biedt een naadloze integratie met de vakapplicaties van Visma Roxit. Rx.Mission in 1ste instantie en Rx.Base volgt. Rx.Open biedt volledige ondersteuning direct vanuit beide oplossingen geïntegreerd met het proces. Ook MOOR en de Besluitstraat zijn interessant om te integreren met Rx.Open. Dat onderzoek loopt.

Openbaar maken overheidsinformatie

Ondersteunen van alle werkprocessen in het kader van de Wet open overheid

Meer weten

Heeft u een vraag?
Stel hem gerust.

Sales Rx.Open
088 217 34 00
info@roxit.nl
Contact