Nieuws

Roadmap naar de Omgevingswet

In het domein van de fysieke leefomgeving staat Roxit samen met gemeenten voor de ambitieuze taak om vanaf 1 januari 2021 de Omgevingswet te ondersteunen. Een mega operatie waarbij organisatie, cultuur, techniek en zelfs competenties aan de orde komen.

Noodzakelijke aandachtsgebieden
Als dit het enige is waar we ons druk over moeten maken, is het al een ambitieus project. Echter, er is meer. De Omgevingswet staat niet op zich. Er zijn ook andere onderwerpen die de aandacht vragen. Gegevensbescherming, common ground, blockchain, Internet of things, gemeenschappelijke infrastructuur, digitale overheid, enzovoort. Stuk voor stuk interessante en noodzakelijke aandachtsgebieden, die een ding gemeen hebben. Ze kosten veel tijd.

Roadmap
Ontwikkelingen, zoals een nieuwe wet of belangrijke trend, hebben altijd een tijdspad. De komende jaren zullen belangrijke trends hun intrede doen terwijl andere een nieuwe fase ingaan. Op hoofdlijnen is het dan goed om in beeld te hebben welke onderwerpen wanneer onze aandacht vragen. Een leuk initiatief daarvoor is de Interactieve Roadmap die VNG Realisatie via haar website beschikbaar stelt.

Roadmap OmgevingswetDoor een selectie te maken van de onderwerpen die uw aandacht verdienen wordt een roadmap op hoofdlijnen gepresenteerd waarin belangrijke mijlpalen en samenhangende relaties overzichtelijk   worden getoond. Een handige manier om werkstromen in beeld te krijgen.

Ontwikkelingen
Veel ontwikkelingen zijn gerelateerd aan de Omgevingswet. Wij werken hard om de ambities hiervoor te realiseren. Enerzijds door onze klanten te helpen om de ‘oude’ Wro-planvoorraad correct af te ronden. Anderzijds door nieuwe ondersteunende producten en diensten te ontwikkelen.

Om grip te houden op de werkbelasting aan uw en onze zijde, koersen we op SAAS (Software as a Service). Hierbij wordt het beschikbaar maken en onderhouden van een eigen infrastructuur voor onze  klanten geminimaliseerd. Software en diensten die naadloos aansluiten op de Omgevingswet en passen binnen het gedachtegoed van common ground. Maar ook integrale oplossing voor het digitaal beheren van uw ruimtelijke planvoorraad en rekening houden met de archiefwet. Gebruiksvriendelijke en veilige ict-diensten die u kunt gebruiken zolang als dat nodig is, zonder dat het uw eigen beheerorganisatie belast. Gerust op weg naar de toekomst.

Heeft u interesse in een van de producten van Roxit of wilt u meer informatie over bepaalde onderwerpen zoals de Omgevingswet, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met uw accountmanager.

Aanmelden nieuwsbrief

Domeinen

Vergunningverlening, toezicht en handhaving
Oplossingen
   • Squit 20/20
   • Squit iBis
   • Rx.Launch
 

Ruimtelijke ordening
Oplossingen
   • Rx.Zone
   • Rx.Base

 

Enterprise Content Management
Oplossingen
   • Rx.Front
   • Rx.Enterprise
   • Besluitstraat
   • Rx.Home

Kabels en leidingen
Oplossingen
   • MOOR Platform
   • WoW Portaal

Actueel

Nieuws

Werken bij

Vacature

Top